14 Mayıs 2014 Çarşamba

YANIK TEDAVİ ÜNİTESİ KURULSUN DENİLDİ, DİKKATE ALINMADI

YANIK TEDAVİ ÜNİTESİ KURULSUN DENİLDİ, DİKKATE ALINMADI


2013 yılında Soma’da 5 bin iş kazası medyana gelen Soma'daki devlet hastanesinde yanık ünitesinin kurulması için defalarca taleplerde bulunulduğu ortaya çıktı.

Son olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bundan 20 gün önce "Soma’da yanık ünitesi kurulması konusunu TBMM’de defalarca gündeme getirdim" diyerek ilgisizliğe isyan etmişti.

“Türkiye, iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıradadır. Türkiye’de 2002-2013 yılları arasında toplam 880 bin iş kazası yaşanmış, bu kazalarda 13.442 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Soma’da yaklaşık 15 bin kişi madenlerde çalışmaktadır." diyen Akçay, maden kazalarının birçoğunda yanık yaraları oluştuğunu hatırlatarak şöyle devam etmişti:

"Soma’da yanık ünitesi olmadığı için başka illere sevk edilen yaralıların çoğu sevk esnasında hayatını kaybetmektedir. Son olarak Soma’da özel sektöre bağlı bir maden ocağında sabah saat 04.00 sıralarında meydana gelen kazada bir işçimiz yaralanmıştır. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanık olan işçimiz Soma Devlet Hastanesine kaldırılmış ancak burada yanık ünitesi olmadığı için kazadan yaklaşık 8 saat bekletildikten sonra saat 12.00’da Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi merkezine nakledilmiştir. Soma’da yanık ünitesi kurulması konusunu TBMM’de defalarca gündeme getirdim"

Ancak Akçay'ın talebi görmezlikten gelindi ve acıların bir kat daha artmasına neden oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar