14 Mayıs 2014 Çarşamba

Onlarda beş kişi ölse bakan istifa ediyor, bizim bakan oralı bile olmuyor.

Onlarda beş kişi ölse bakan istifa ediyor, bizim bakan oralı bile olmuyor.


Soma'daki maden faciası 200'den fazla can aldı. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Soma faciasında henüz sorumlular veya ihmali olanlar tespit edilebilmiş değil.

Peki dünyada, siyasetçiler bu tür felaketler olduğunda ne yapıyor?

İşte bazı örnekler:

Makedonya'daki Ohri gölünde meydana gelen ve 20 kişinin öldüğü gemi kazası sonrası, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Yanakievski istifa etti. Ohri gölünde gezintiye çıkan turistleri taşıyan geminin aşırı yük nedeniyle battığı söylendi. Üstelik 1924 yapımı 40 kişilik gemiye 53 yolcu bindiren şirket bir Türk şirketiydi.

Mısır Ulaştırma Bakanı Raşid el Mateeni 2012'de 49 öğrencinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası istifa etti.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, Kasım 2013'te bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin ölümüne neden olan faciadan bir hafta sonra “Yaşanan trajediyle ilgili siyasi sorumluluğu üstlendiğimi ve başbakanlık görevimden istifa ettiğimi duyuruyorum”diyerek istifa etti.

Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won 300'den fazla kişinin ölümü ile sonuçlanan feribot kazası nedeniyle 27 Nisan 2014'te istifa etti..

Kosta Rika Ulaştırma Bakanı Karla Gonzales 27 Kasım 2009'da, 5 kişinin öldüğü köprü çökmesi sonrası istifa etti.

Güney Pasifik ada ülkesi Tongan Ulaştırma Bakanı Paul Karalus 12 Ağustos 2009'da 93 kişinin öldüğü bir geminin batması sonrası istifa etti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar