14 Mayıs 2014 Çarşamba

Soma'da niye sayı açıklanmıyor?

Soma'da niye sayı açıklanmıyor?

Soma madeninde kapalı kalan işçi sayısının açıklanmamasının nedeni, kayıt dışı çalıştırılan işçiler mi?

Soma'daki maden faciasının ardından hem içeride bulunan işçi sayısı, hem de ölü ve yaralı rakamlarıyla ilgili farklı kaynaklardan farklı sayılar geldi. Ancak hem işçi sayıları hem de içerideki duruma ilişkin en doğru açıklamalar kurtarma çalışmalarına katılan işçilerden geldi. Bunlar içinde özellikle madende bulunan işçi sayısı ile ilgili de bir bilgi vardı. Bölgeden canlı yayın yapan CNN Türk'ün bu sabahki yayınında konuşan bir işçi elinde taşıdığı kartı göstererek, "Biz bu kartlarla gidip fener alarak aşağıya iniyoruz. Ancak kartı olmadan fener alarak çalışanlar da vardı" dedi. 

Soma madenleri kayıt dışı ve taşeron işçi çalıştırıldığı yönündeki haberlerle de daha önce gündeme gelmiş, işçiler taşeron çalıştırmaya karşı kampanyalar düzenlemişti. Ancak, Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan tüm teftişlerde madende yasalara uygun olmayan herhangi bir yöntemle işçi çalıştırılmadığı bildirilmişti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, olayla ilgili bu sabah yaptığı son açıklamada ısrarla tekrarlanan içeride kaç işçi olduğu yönündeki sorulara, "Ben yüksek bir sayı ya da düşük bir sayı söyleyerek kamuoyunu yanıltmak istemem. Çünkü burası özel sektör, özel şirketin rakamları" yanıtını vermişti. (Radikal)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar