15 Mayıs 2014 Perşembe

Boşbakanın yeni yalanı çok kısa sürede meydana serilldi | İçinde Soma yok mu? | Video

'İçinde Soma yok' dedi ancak 30 saniyede belgesi yayınlandı


Önce boşbakanın o konuşmasını izleyelim:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde canlı yayımlanan basın toplantısında, CHP’nin 23 Ekim 2013'te Soma’daki madenlerle ilgili verdiği soru önergesini değerlendirdi.

29 Nisan'da Meclis'e gelen, ancak gündeme alınması reddedilen önergenin Meclis çalışmasını engellemeye yönelik olduğunu savunan Erdoğan konuşma tutanaklarında da 'Soma' ifadesinin geçmediğini söyledi.
Ancak hem milletvekili Özgür Özel 'in konuşmasından hem de Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören ve Özgür Özel'in TBMM'ye verdikleri dilekçede, defalarca 'Soma' ifadesi geçtiği ortaya çıktı.

Yazılanları okuduğunu belirten Erdoğan, ''Meclis tutanağını incelemenizi öneririm. O günkü gündemde, Soma ile ilgili CHP vekilinin getirdiği önerge, gündemi engellemeye yönelikti. Tutanağa şöyle bir baktım, başlıkta Soma yazıyor ama içeride Soma'yla ilgili bir şey yoktu. Olay şu anda, tam böyle bir anda, bir suistimal içindesiniz. Olay üzerinden zaman geçmiştir, zaten şaşırtıcıdır, tutanakta Soma'yla ilgili bir şey yoktur.'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın tutanaklarda geçmiyor dediği Özgür Özel'in konuşması özellikle sosyal medyada çokça paylaşıldı (MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL'İN SOMA ÖNERGESİYLE İLGİLİ TUTANAKLARA GEÇEN KONUŞMASI İÇİN TIKLAYINIZ)

Önergeninse neredeyse tamamen Soma'daki maden işçilerinin durumlarıyla ilgili olduğu da belgesiyle yayınlandı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İÇİNDE 'SOMA' YOK DEDİĞİ O ÖNERGE:(BÜYÜK HALİ İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ)



CHP 23 Ekim 2013 tarihinde verdiği Soma'yla ilgili önergenin, gündeme alınması için 15 gün önce yani 29 Nisan 2014'te TBMM Genel Kurulu'na teklifte bulunuyor. 

Başbakan'ın konuşma tutanaklarında yok dediği Soma'daki durumla ilgili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in konuşması ise hala kayıtlarda ve tutanaklarda bulunuyor. İşte o önergeye ait 29 Nisan 2014 tarihli Meclis Genel Kurulu'nda yapılan o konuşma... 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bu güne değin en çok tıklanılanlar